Heti rendelés

A szakrendelésre beutaló és időpont szükséges.

Az érbetegségek két nagy csoportra oszthatók, a verőerek vagyis az artériák valamint a visszerek (vivőerek) vagyis a vénák megbetegedéseire. Mindkét betegségcsoport, a statisztikák szerint fokozódó mértékben jelentkezik a népesség körében. Az artériák esetében az érelmeszesedés okozta érszűkület-érelzáródás, ritkábban verőér tágulat szokott komoly panaszokat és problémákat okozni.

A vénák esetében a felszínes vénák tágulata (visszeresedés), valamint a mélyvénák trombózisa, trombózis utáni állapota okoz egyrészt kozmetikai, másrészt végtagpanaszokat.

A szakrendelésen a háziorvos vagy más szakorvos által beutalt betegnél orvosi-, és modern műszeres vizsgálatokkal megállapítjuk, hogy a panaszok hátterében érbetegség áll-e?

Érbetegség esetén, ha szükséges, kiegészítő vizsgálatokra irányítjuk a beteget meghatározzuk a súlyosság fokát, valamint, hogy gyógyszeres kezelést vagy esetleg műtéti beavatkozást kell- e alkalmaznia gyógykezelés során?

Életmódra vonatkozó tanácsokkal egészítjük ki az orvosi kezelést.

Az érbetegségek rendszeres gondozást igényelnek így a rendelésen biztosítjuk a betegek időszakos kontroll vizsgálatát. Amennyiben az érbetegség súlyossága műtéti beavatkozást igényel, biztosítjuk a betegek megfelelő érsebészeti osztályra történő irányítását.